Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Oogheelkunde Hanneke Hermans Dier-N-artsen

Oogheelkunde

Een oogprobleem is altijd spoed!

Het oog is een orgaan op zich en het paardenoog onderscheidt zich van andere diersoorten doordat bepaalde aandoeningen alleen bij het paard worden gezien. Ook is de werking van oogmedicatie bij paarden anders dan bij andere diersoorten: sommige werken niet, andere hebben een ander effect.

Het oogonderzoek dient systematisch uitgevoerd te worden om kleine veranderingen waar te kunnen nemen, hoewel dit soms lastig is door de pijnlijkheid aan het oog; het oog onderzoek is dan ook een vak apart.

Oogproblematiek kan zowel heel acuut als zeer geleidelijk ontstaan. In beide gevallen is het belangrijk direct een dierenarts in te schakelen. Of het om een subtiele verandering gaat of geen overduidelijk probleem: oogproblemen zijn altijd spoed!

In eerste instantie kan het oogprobleem bij thuis of bij ons op de kliniek worden gezien. Er kan dan een behandelplan worden opgesteld. Tevens kunnen wij u, wanneer nodig, doorverwijzen naar oogspecialist Hanneke Hermans, werkzaam bij Lingehoeve Diergeneeskunde in Lienden.

Doorzoek de website