Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Naast de zorg en het behandelen van zieke boerderijdieren zijn wij er ook voor het professioneel begeleiden van houders van melkvee, varkens, geiten, schapen en pluimvee.

Voor vragen of het maken van een afspraak neemt u contact op via 0162 - 748062.

Hieronder vindt u een overzicht van onze werkzaamheden.

Landbouwhuisdieren Dier-N-artsen

Geiten en schapen Dier-N-artsen

Naast de zorg en het behandelen van zieke boerderijdieren zijn wij er ook voor het professioneel en hobbymatig begeleiden van houders van melkvee, vleesvee, varkens, geiten, schapen en pluimvee.

Een op een relatie Dier-N-artsen

Naast de verzorging van zieke landbouwhuisdieren zijn wij er ook voor de professionele begeleiding van veehouderijen. Ons werkgebied bevindt zich in een driehoek van Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Meer informatie.

Geboortehulp Dier-N-artsen

Het lukt een koe niet altijd om haar kalf ter wereld te brengen. Het is dan belangrijk om op het juiste moment op de juiste manier hulp aan te bieden. Meer informatie.

Keizersnede Dier-N-artsen

Wanneer een kalf niet via de natuurlijk weg geboren kan worden kunnen onze veeartsen een keizersnede uitvoeren. Een reden voor een keizersnede kan zijn dat het kalf te groot is of omdat het bekken van de koe niet groot genoeg is. Meer informatie.

 

KoeMonitor Dier-N-artsen

Het is belangrijk dat de regels op het gebied van diergezondheid, dierenwelzijn en voedselveiligheid worden nageleefd. Zodoende weten we zeker dat alleen melk van gezonde koeien wordt verwerkt tot levensmiddelen. Meer informatie.

Noodslachting Dier-N-artsen

In Nederland zijn er een aantal eisen waar een dier aan moet voldoen voordat het in aanmerking komt voor een noodslachting. Een noodslachting kan nodig zijn wanneer een dier wettelijk niet meer mag worden vervoerd maar nog wel voldoet aan de voorwaarden om geslacht te worden voor menselijke consumptie. Meer informatie.

Uiergezondheid Dier-N-artsen

Een belangrijke afvoerreden van melkkoeien blijft de uiergezondheid. Een uierontsteking is een dure aandoening, daarom is voorkomen altijd beter dan genezen. Meer informatie.

Vliegenbestrijding Dier-N-artsen

Wanneer gedurende het weideseizoen weer dagen kunnen genieten van het groene gras en de warme zon is er helaas ook één groot nadeel: vliegen en insecten. Om de kans op ziektes te voorkomen is een goede vliegenbestrijding essentieel. Meer informatie.

Vruchtbaarheid Dier-N-artsen

Voor een boer is de vruchtbaarheid van zijn koeien erg belangrijk. Een koeien die niet meer drachtig worden kunnen problemen geven voor het bedrijf. Desondanks zijn vruchtbaarheidsproblemen vaak wel te behandelen. Meer informatie.

Zieke koe Dier-N-artsen

Het is heel simpel, des te eerder een zieke koe wordt behandeld, des te eerder deze opknapt en weer functioneel is voor het bedrijf. Meer informatie.

Doorzoek de website