Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Chippen Dier-N-artsen

Chippen

Het chippen van uw hond of kat zorgt er voor dat uw huisdier snel wordt teruggevonden wanneer deze vermist is. In Nederland is het verplicht om uw hond of kat te laten chippen en registreren. Een pup voor de leeftijd van zeven weken gechipt zijn. Een kat heeft geen minimale leeftijd, vaak chippen wij de kitten in combinatie met de 9 weken vaccinatie.

Uw huisdier merkt niet veel van het inbrengen van de chip. De chip heeft een grootte van een rijstkorrel en wordt door middel van een injectienaald ingebracht onder de huis. Met een speciaal afleesapparaat kunnen wij dierenartsen, maar ook het asiel en dierenambulances het chipnummer aflezen. De informatie over uw huisdier wordt in een centrale database opgeslagen en maakt het dus mogelijk uw dier snel te traceren.

Bij ons is het mogelijk om uw hond of kat te laten chippen, wij dragen zorg voor de registratie. Dit doen wij via de website van de NDG. Hier kunt u tevens wijzigingen voor uw huisdier doorgeven zoals een verhuizing.

Moet mijn huisdier een chip dragen in het buitenland?

Jazeker, in het buitenland is het altijd verplicht dat uw hond of kat een chip draagt. Er gelden ook aanvullende eisen wanneer u uw (huis)dier mee neemt naar het buitenland. Voor meer informatie gaat u naar buitenland.

 

Doorzoek de website