Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Buitenland Dier-N-artsen

Buitenland

Gaat u op vakantie naar het buitenland en gaat u uw hond of kat mee? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moeten huisdieren tijdig gevaccineerd zijn. Ook zijn een Europees dierenpaspoort en een chip verplicht. Voor sommige landen gelden nog aanvullende eisen, let daar ook op bij de landen waar u bijvoorbeeld doorheen reist.

Ongedierte in het buitenland

De meest voorkomende kwalen in het buitenland voor uw huisdier zijn dat zij in contact komen met onbekende nare parasieten. Deze parasieten kunnen tot ernstige ziektes leiden. Zo kan in Spanje of Portugal uw huisdier te maken krijgen met muggen. Zeer hinderlijk, maar ook nog eens gevaarlijk. Zo kan uw huisdier besmet raken met hartworm. Na een beet komen de larven in de longslagader terecht waar deze volwassen worden. Symptomen zijn hoesten, slechte eetlust en vermageren. Er bestaat geen vaccin en daarom moet contact zo preventief mogelijk worden vermeden.

In Frankrijk bijvoorbeeld veel slakkensoorten die ongevaarlijk lijken, maar wanneer uw hond hiermee in aanraking komt besmet kan raken met longworm. Een levensbedreigende infectie met symptomen als hoesten, verminderde eetlust, benauwd en bloedingen in de huid, slijmvliezen en longen.

Ontwormen

Het is belangrijk dat u uw huisdier laat ontwormen, met name voordat u op vakantie gaat om zo ernstige infecties te voorkomen. Worminfecties kunnen problemen veroorzaken zoals, vermageren, diarree, long- of oogaandoeningen. Daarnaast vormen wormen ook een risico voor de gezondheid van u en uw gezinsleden. In het ontwormingsschema hieronder vindt u hoe vaak u uw hond of kat vanaf welke leeftijd moet ontwormen.

Ontwormingsschema

Leeftijd Hond Kat
2 weken 1x per 2 weken -
4 weken - 1 x per 2 weken
8 weken 1 x per maand 1 x per maand
6 maanden 4 x per jaar 4 x per jaar

Doorzoek de website