Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Endoscopie

Met endoscopie kunnen we de binnenkant van uw paard letterlijk in beeld brengen. ‘Endo’ betekent in en ‘scopie’ betekent kijken. Een endoscoop is een instrument dat op een rubberen slang lijkt. Aan het einde van de slang zit een camera. De slang wordt bij een patiënt naar binnen gebracht om bijvoorbeeld de darmen of de maag te bekijken of zelfs te behandelen. Verschillende orgaansystemen zijn te beoordelen. Daarvoor heeft Lingehoeve Diergeneeskunde endoscopen met diverse lengtes en verschillende diameters voorhanden. Het ademhalingsapparaat van het paard kan bekeken worden vanaf de neus tot aan de vertakking ter hoogte van de linker en rechter longhelft. Daarbij kan een uitstapje gemaakt worden naar de luchtzakken.

Ook het digestieapparaat, met name de slokdarm en maag, kan in beeld worden gebracht. Bij blaas -of urineweg problemen kunnen we met een dunnere endoscoop het laatste deel van het traject (plasbuis en blaas) bekijken.

Actueel

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Doorzoek de website