Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Laboratorium

Op onze praktijk beschikken wij tot een uitgebreid laboratorium waarbij wij een tal van onderzoeken zelf kunnen uitvoeren. Het voordeel hiervan is dat u dan de uitslag sneller heeft, dan wanneer we mest-, melk- en bloedmonsters eerst moeten verzenden naar een extern lab.

Ons laboratorium wordt jaarlijks gecontroleerd, door het steeds ruim voldoende behalen van de zogenoemde rondzendoefening is ons lab aangewezen als een erkend veterinair laboratorium.

De mogelijkheden die wij hebben zijn het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek van melk, waarbij ook het uitvoeren van antibiogram standaard is. Mestonderzoek bij bijvoorbeeld kalverdiarree problemen, maar ook een worm- of coccidiosebesmetting kan worden onderzocht bij uw herkauwers. Bloedonderzoek voor bijvoorbeeld een liggende koe, waarbij de gehaltes calcium, magnesium, fosfor en spierschade gemeten kunnen worden. Maar ook de kwaliteit van uw biest kan worden gemeten en door middel van het onderzoeken van bloed van uw pasgeboren kalveren kan een biest-opname check worden uitgevoerd.

Kalf – Lingehoeve Diergeneeskunde

Geboortehulp

Doorgaans kan een koe haar kalf zelf ter wereld brengen. In sommige gevallen wil het echter niet lukken en is extra hulp nodig.

Kalf – Lingehoeve Diergeneeskunde 2

BBP & BGP

De veehouder is volgens de wet verplicht om zelf contact op te nemen met de dierenarts om een BBP en BGP te laten opstellen.

Koe – Lingehoeve Diergeneeskunde 4

Noodslachting

Een noodslachting is nodig wanneer het dier niet vervoerd mag worden maar is geschikt is voor consumptie.

Uier – Lingehoeve Diergeneeskunde 1

Uiergezondheid

Uiergezondheid blijft in Nederland een belangrijke afvoerreden van melkkoeien.

Rund – Lingehoeve Diergeneeskunde

Nieuwsbrieven

Hier vindt u een versie van onze laatste en eerder verstuurde nieuwsbrieven.

Actueel

Uw dier in goede handen

Onze veeartsen dragen zorg voor de behandeling van zieke runderen, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Tevens bieden zij professionele bedrijfsbegeleiding. Ons werkgebied omvat de Betuwe en Rhenen. Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 8 en 9 uur ’s ochtends: 0488-482900. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 0488-482900  (optie 1, landbouwhuisdieren).

 

Doorzoek de website