De kosten voor het afvoeren van een koe die verder goed is, puur omdat zij niet drachtig wordt, zijn dus relatief hoog.
Voor een deel van de koeien die met insemineren (en zelfs met natuurlijke dekking) niet drachtig worden, is er nog een oplossing: een laatste-kans-embryo.
Het embryo wordt een week na de tocht direct in de baarmoeder geïmplanteerd. Genetisch is het embryo niet verwant aan de moeder, waardoor erfelijke vruchtbaarheidsproblemen niet langer meespelen. Bovendien hoeft er geen eisprong plaats te vinden bij de koe, het eitje hoeft niet bevrucht te worden en de (relatief lange) weg via de eierstokken naar de baarmoeder hoeft ook niet afgelegd te worden.
Bij koeien die mogelijk een vergroeiing aan één of beide eierstokken hebben, is het inzetten van een embryo dus ook nog een goede optie!
Kortom: er is bij koeien die (plots) niet meer drachtig worden dus nog wel de mogelijkheid om drachtig te worden van een embryo.
U koopt het embryo bij inzetten, dus als de koe drachtig wordt van het embryo, is het kalf bij de geboorte van u. Uiteraard kiezen wij daarom voor embryo’s die de genetische potentie hebben om een “goede boeren-koe” te worden!
Als u meer informatie wil over de mogelijkheden om een laatste kans embryo in te zetten bij uw koe, neem dan gerust contact op met onze praktijk (bij voorkeur tijdens het telefonisch spreekuur van 8:00 u -9:00 u).