Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Veel gestelde vragen hond

Als u bij uw hond een van de volgende symptomen ziet, neem dan contact op met uw dierenarts!

  • Ademt uw hond slecht(er)
  • Aanhoudend last van diarree of afwijkende ontlasting
  • Aanhoudend braken, bloed bij het braaksel
  • Slecht eten en drinken
  • Duidelijke symptomen van pijn zoals janken, grommen, trillen en bibberen

Vaak herkent u het afwijkende gedrag van uw hond direct. Als een hond pijn heeft dan zijn er een aantal duidelijk signalen waarmee hij/zij dit aangeeft:

  • Janken, piepen, grommen en blaffen
  • Hijgen, trillen en bibberen
  • Duidelijke verhoogde hartslag en ademhaling
  • Onrustig
  • Kreupel, stijf, hinken
  • Agressief of juist erg angstig

Als een hond uit zijn bek stinkt, dan is dit niet normaal. Vaak komt de vieze geur door een ontsteking in het gebit. Een ontsteking ontstaat door ophoping van tandplak en tandsteen die weer een vieze geur af geeft. Is dit het geval, dan is het goed om een afspraak te maken voor een gebitsbehandeling.

Oorsmeer in het oor van uw hond ziet er wellicht niet zo fris uit, maar is eigenlijk heel nuttig. Het oorsmeer zorgt er namelijk voor dat de huid van het oor soepel blijft. Daarnaast beschermt het tegen mogelijke infecties. Als het oorsmeer in normale hoeveelheid voorkomt, dan is het niet nodig om actie te ondernemen zoals het schoonmaken van het oor. Vaak beschadig je hiermee juist het oor of duw je oorsmeer onbewust de gehoorgang in.

Bij een duidelijk te veel van oorsmeer kan het zijn dat er iets anders aan de hand is, dan is het goed om contact op te nemen met de dierenarts.

Vaak wordt voor euthanasie gekozen als het dier ‘aftakelt’. Denk hierbij aan ouderdom of een slopende ziekte. Bij euthanasie is het antwoord op één vraag het allerbelangrijkste:

Heeft mijn hond nog voldoende kwaliteit van leven?

Het antwoord hier op is niet zo simpel. U moet zichzelf afvragen of uw hond nog een fijn leven heeft? Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina over euthanasie.

Aandoeningen – Lingehoeve Diergeneeskunde

Aandoeningen

Als uw huisdier ziek is kan het lijden aan veel verschillende soorten aandoeningen.

Aandoeningen – Lingehoeve Diergeneeskunde

Behandelingen

We kennen veel soorten behandelingen zoals, vaccinaties, sterilisatie & castratie, maar ook zoiets onvermijdelijks als euthanasie.

Hond – Lingehoeve Diergeneeskunde

Buitenland

Gaat uw huisdier mee op vakantie? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Aandoeiningen – Lingehoeve Diergeneeskunde

Euthanasie

U wilt er liever niet aan denken, maar vroeg of laat komt het moment dat u definitief afscheid moet nemen van uw huisdier

OHRA verzekering – Lingehoeve Diergeneeskunde

Verzekeren

Door uw huisdier goed te verzekeren weet u zeker dat u altijd de beste zorg voor uw huisdier kunt betalen.

Advies bij de aanschaf van een pup

Het aanschaffen van een nieuwe pup is hartstikke leuk. Een nieuw lid van het gezin brengt niet alleen veel plezier maar kan ook gelijk al voor wat problemen zorgen. Wij controleren voor u graag uw nieuwe pup. Echter, voor de aanschaf van een pup kunt u zelf ook al wat checks doen:

  1. Is de moeder van de pups aanwezig? U kunt zelf al veel aflezen van de moeder. Is de moeder een vrolijke hond die gelijk op je af komt of is het juiste een angstige hond? De pups kunnen de angst namelijk erfelijk mee krijgen van de moederhond. Daarom is het ook altijd goed om te vragen of er meer informatie is over de vader hond.
  2. Hoe worden de pups gehouden? Zitten ze in de schuur of juist in een huiselijke omgeving? Wat belangrijk is, is dat je ook let op hoe de hygiëne is .
  3. Worden de pups gesocialiseerd? De eerste socialisatiefase begint al met 3 weken. Het is zeer belangrijk dat de pups nieuwe dingen leren ontdekken maar ook gewend raken aan mensen. Doen ze dit en hoe doen ze dit?
  4. Hoe groot zijn de nestjes? Voor de pups is het heel belangrijk om met broertjes en zusjes te spelen. Zo kunnen ze elkaar uitdagen en kijken hoe ver ze kunnen gaan.
  5. Zijn de pups op de juiste momenten ontwormd? Pups krijgen vanuit de moeder altijd wormen mee, ontwormen begint met twee weken. Als de pups niet ontwormd zijn zie je vaak dat ze mager zijn met een bolle buik.

Kijk altijd goed waar u uw pup koopt. Dit is niet alleen belangrijk voor de pup, maar ook voor uzelf zodat u niet gelijk aan hoge kosten bent verbonden. Door een pup aan te schaffen bij een betrouwbare fokker helpt u mee tegen de strijd van handel van pups uit het buitenland.

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website