Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Specialiteiten gezelschapsdieren

Als uw huisdier ziek is kan het lijden aan veel verschillende soorten aandoeningen. Op basis van een diagnose kunnen we een behandeling in gang zetten. De diagnose kan gesteld worden door gebruik te maken van verschillende soorten apparatuur zoals echografie, röntgen, CT-scans, een endoscopie of we gebruiken ons scinti-apparaat om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Daarnaast beschikken we over ruime operatiekamers met moderne narcoseapparatuur en hebben we twee aparte opname ruimtes voor zowel hond als kat.

Hier vindt u een overzicht van verschillende soorten vakgebieden waarbinnen de behandelingen worden uitgevoerd.

Vakgebieden

In veel gevallen wordt uiteindelijk overgegaan tot chirurgie. Chirurgie is daarom een veelomvattende term wat als behandeling kan dienen van verschillende soorten afwijkingen en aandoeningen. In al onze vestigingen beschikken we over ruime en moderne operatiekamers en is uitgerust met geavanceerd narcoseapparatuur. Lees verder.

Endoscopische problemen bevinden zich altijd in het lichaam. Endoscopie betekent ook letterlijk binnenin kijken. Veel endoscopische ingrepen worden onder narcose uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan een sterilisatie, maag-darm problemen, weefselonderzoek en luchtwegonderzoek. Lees verder.

Bij neurologie houden we ons bezig met het behandelen van aandoeningen die te maken hebben met de hersenen, het ruggenmerg en zenuwen. Voor neurologische aandoeningen maken gebruik van onze CT-scan, hierbij krijgen we een duidelijk beeld wat we tot in detail kunnen beoordelen. Bij neurologische afwijkingen moet u denken aan hernia, tumor, problemen met de wervels, maar ook afwijkingen aan bijvoorbeeld het neus- en kaakgewricht. Lees verder.

Bij onze huisdieren komen orthopedische aandoeningen regelmatig voor. Onze orthopedisch specialisten houden zich bezig met de behandeling van alle aandoeningen die het bewegen belemmeren. De problemen die zich hierbij het vaakste voordoen zijn schouder, heup, knie en wervel problemen. Daarnaast kunt u hierbij ook denken aan botbreuken en tumoren. Lees verder.

Scintigrafie valt onder de beeldvormende diagnostiek. Veelal gebruikt voor schildklieren of kreupelden bij honden en katten. Door middel van een radioactieve jodiumbehandeling die zich ophoopt bij het orgaan of de afwijking kan met het seinti-apparaat een scan gemaakt. Door de ophoping kan achterhaald worden op welke plek de afwijking zit en wat de omvang is. Lees verder.

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website