Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Konijn Dier-N-artsen

Konijn

In Nederland is een konijn als huisdier erg populair. Met name bij gezinnen met kinderen komt een konijn, of zelfs konijnen als huisdier vaak voor. Dit is ook niet zo gek, want konijnen zijn sociale en rustige dieren en met de juiste toewijding makkelijk te verzorgen. Tevens zijn konijnen erg slim en met wat extra geduld is het zelfs mogelijk om uw konijn tam en zindelijk te maken.

Aanschaf van uw konijn

Net als ieder dier heeft ook het konijn aandacht, beweging en niet onbelangrijke dagelijkse verzorging en goede voeding nodig. Overweeg vooraf aan de aanschaf dus goed of een konijn wel bij u past. Heeft u voldoende ruimte, financiële middelen en tijd voor uw konijn?

Hoewel het konijn een graag gezien huisdier is bij kinderen is het daarom ook extra opletten. Konijnen hebben bijvoorbeeld een zwakker rug. Als het konijn per ongeluk valt door bijvoorbeeld een onverwachtse beweging tijdens het optillen kan het zijn rug breken. In vrijwel alle gevallen zal het dier deze breuk niet overleven.

Een konijn is een sociaal wezen. Het wordt daarom ook vaak aangeraden om konijnen vanaf jongs af aan met tenminste twee dieren te houden. Het beste gaat dit samen door een mannetje (ram) en vrouwtje (voedster) samen te plaatsen. Geen behoefte aan een nestje? Overweeg dan tijdig sterilisatie en castratie.

Doorzoek de website