Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0162 - 748062 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0162 - 748062 | Contact

Voeding

Wat is goede voeding? Dit is een vraag die niet heel makkelijk te beantwoorden is. Het belangrijkste is dat het voer voldoet aan de behoeftes van uw huisdier. Deze behoeftes zijn afhankelijk van de grootte, leeftijd en de activiteit. Een Chihuahua pup heeft bijvoorbeeld een hele andere voeding nodig dan Melchelse herder die hard werkt in de bewaking. Pups hebben sowieso voeding nodig met de juiste calcium/fosfor verhouding om de botontwikkeling te ondersteunen. Het voer heeft daarnaast invloed op de vacht en de ontlasting.

Voor katten geldt hetzelfde. De behoeftes zijn afhankelijk van leeftijd en activiteit. Is uw kat bijvoorbeeld een binnen- of een buitenkat?

Soorten voer
  • Droogvoer in de vorm van brokken
  • Diner wat wordt geweekt in warm water
  • Natvoer in blik
  • Kant- en klaar rauw vlees

Zoals hierboven vermeld zijn er allerlei soorten voer verkrijgbaar. Kies in elk geval altijd voor een voeding met de vermelding ‘compleet’ of ‘volledig’, om te voorkomen dat uw huisdier belangrijke voedingsstoffen tekort komt. Indien u van voer wilt veranderen, doe dit dan altijd geleidelijk en meng het nieuwe voer in steeds grotere hoeveelheid door het oude voer. Anders kunnen problemen ontstaan zoals buikpijn en diarree.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over de juiste voeding voor uw dier. Lingehoeve Diergeneeskunde heeft diverse hoogwaardige onderhoudsvoeders in het assortiment. Daarnaast hebben we een uitgebreide collectie dieetvoeders voor uiteenlopende problemen. Deze dieetvoeders zijn niet in de dierenwinkel verkrijgbaar en maken onderdeel uit van de behandeling van allerlei ziektes, zoals nierproblemen, maagdarmklachten, allergie en blaasgruis.

Is rauw vlees nu goed of slecht?

Er zijn verschillende meningen over het geven van rauw vlees. Medestanders vinden dat het voer dichter bij de natuur staat. Zo zou het onder ander zorgen voor minder maagdarm- en huidklachten. Ook wordt veelal aangegeven dat het zorgt voor een betere vacht en gebit. Tot op heden is hier geen wetenschappelijk bewijs voor gegeven. Wat daarentegen wel wetenschappelijk is aangetoond dat de ontlasting van honden die rauw vlees krijgen vaak Salmonella en Camylobacter bevat. Voor volwassen gezonde dieren vormen deze bacteriën geen bedreiging, maar jonge, oude of zieke honden en katten kunnen ernstige maagdarmklachten krijgen.

Ook mensen lopen risico, indien onvoldoende hygiëne in acht wordt genomen. Door zichzelf te likken komen de bacteriën ook in de vacht van het dier terecht. Dit zou betekenen dat na elke aai de handen grondig moeten worden gereinigd. Een ander bewezen risico is het ontstaan van een tekort of juist overmaat aan bepaalde voedingsstoffen. Het is dan ook verstandig om het dieet te laten doorrekenen door een voedingsdeskundige, zeker als u zelf voor uw huisdier kookt. Voor meer informatie over een bepaald dieet of voeding kunt u ook bij Lingehoeve Diergeneeskunde terecht. Bel naar 0488 48 29 00 of neem contact op via het contactformulier.

Ons voedingsadvies

Lingehoeve Diergeneeskunde adviseert een goed, uitgebalanceerd commercieel voer dat speciaal is afgestemd op de behoeftes van uw hond of kat. Hierbij moet rekening gehouden worden met ras en leeftijd. Indien u van voer wilt veranderen, doe dit dan altijd geleidelijk en meng het nieuwe voer in steeds grotere hoeveelheid door het oude voer. Anders kunnen problemen ontstaan zoals buikpijn en diarree.

Bij grote honden is het heel belangrijk om na het eten rust te geven, om de kans op een maagkanteling te verkleinen. Bij deze honden wordt het geven van diner-voeding afgeraden, omdat dit de kans op een maagoverlading en kanteling kan vergroten.

Lingehoeve Diergeneeskunde heeft raadt het assortiment van Specific diervoeders aan. Specific biedt verschillende type voer aan speciaal aangepast op de behoefte van uw hond of kat. In onze hoofdvestiging in Lienden bieden wij een uitgebreid assortiment Specific voor aan. Ook voor de dieren met een speciaal dieet kunt u bij ons terecht. Deze dieetvoeders zijn niet in de dierenwinkel verkrijgbaar en maken onderdeel uit van de behandeling van allerlei ziektes, zoals nierproblemen, maag-darmaandoeningen, allergie en blaasgruis.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over de juiste voeding voor uw hond of kat.

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website