Team paard

Rijk-Jan Pleijter

Ik ben eind 1995 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. De eerste 3 jaar heb ik als dierenarts gewerkt bij Dierenkliniek Ridderkerk. Hierna heb ik mij, na eerst nog een jaar op de Veluwe in Nunspeet gewerkt te hebben vanaf april 2000 als dierenarts definitief gevestigd in Noord-Brabant. Na een arbeidsperiode bij Dierenartsenpraktijk Moergestel ben ik vanaf 1 april 2009 actief als erkend paardendierenarts in het paardenteam van Dier-N-artsen. Naast het eerstelijns werk gaat mijn interesse uit naar gynaecologie (embryotransplantatie/diepvries KI) en orthopedie. Sinds 2011 ben ik ook werkzaam bij KNHS als teamveterinair voor diverse disciplines.

Naast mijn werk als dierenarts houd ik mij samen met mijn broer ook bezig met de fokkerij van paarden. Ieder jaar worden 6 tot 8 foktechnisch interessante merries geïnsemineerd en vol verwachting kijken we elke keer weer uit naar de veulens die het jaar daarop geboren gaan worden. Verder hobby's zijn muziek en sport.

Ik ben woonachtig in het buitengebied van Kaatsheuvel samen met mijn vrouw Miyuki en onze dochters Finette en Fabienne. Naast een aantal paarden die bij ons gestald zijn hebben wij hier ook gezelschap van onze katten Rudolf, Pieter, Roosje, Oliver en hond Kikky. 

Peter van der Ven

Op 1 Januari 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Tot maart 2007 was Dierenzorggroep Lek & Linge in Hoornaar mijn werkgever. Hier heb ik o.a. de paardentak mee opgezet en uitgebreid. Na ruim 2 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en verdieping van het vak. Sinds 1 maart 2007 ben ik in dienst bij Dier-N-artsen. Tijdens mijn werkzaamheden behandel ik uitsluitend paarden waardoor ik me volledig kan richten op 1 vakgebied. Orthopedie, hals- en rugproblemen, beeldvorming, chirurgie en gebitsbehandelingen hebben mijn grootste voorkeur binnen de paarden geneeskunde. Daarnaast ben ik Erkend Keuringsdierenarts voor Paarden waardoor ik PROK foto's mag maken voor het KWPN en rechtstreeks voor verzekeringen mag keuren. Sinds 2010 ben ik onderdeel van de maatschap waardoor ik een aantal extra verantwoordelijkheden heb binnen de organisatie.

Samen met mijn vrouw Heidi hebben we 4 kinderen (Naomi, Veronique, Sem en Levi), een jaarling merrie (Davino x Jazz) en een 16 jarig rijpaard (Lancet x Wellington).

Martine Noordermeer

Ik ben geboren en getogen in Hilvarenbeek en woon hier nu samen met mijn man Pim.
Op 4 juli 2014 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Gent, afstudeerrichting Paard. Meteen na het behalen van mijn diploma ben ik bij Dier-N-Artsen als paardenarts in dienst gekomen. Van 1998 tot 2015 heb ik al mijn vrije tijd doorgebracht op een africhtingsstal, waar ik veel met jonge paarden heb gewerkt.
Mijn interesse gaat naast het eerstelijns werk uit naar de gynaecologie. Sinds januari 2017 ben ik in mijn vrije tijd bezig met een opleiding aan de Universiteit van Liverpool om zo meer kennis te verkrijgen in de orthopedie.

 

Lenneke Schuurmans

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht richting paard. Na mijn afstuderen ben ik voor een aantal maanden werkzaam geweest in Australie, waar ik mij voornamelijk bezig heb gehouden met alles rondom de voortplanting/merriebegeleiding.
Sinds februari ben ik werkzaam bij Dier-N-Artsen. Als geboren en getogen Brabander, ben ik blij in deze mooie omgeving te mogen werken!

Tom Groot Koerkamp

I

 

 

 

.