Team landbouwhuisdieren

undefined

 

Ik ben op 22 april 1968 in Amersfoort geboren. Al op zesjarige leeftijd werd ik door mijn ouders, tijdens vakanties, bij een bevriende veearts in de auto gezet. Na die vroege kennismaking met het vak van dierenarts ben ik vastbesloten geraakt om ook veearts te worden. Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. 

Als clusterhoofd rundvee ben ik verantwoordelijk voor de rundveezaken binnen Dier-N-artsen. Het is voor mij een uitdaging om in deze tijd waarin de veehouderij en diergeneeskunde volop in beweging zijn, onze klanten en hun dieren zo goed mogelijk te begeleiden in de belangrijke diergezondheid.

In het buitengebied van Sprang-Capelle woon ik met Suus en onze zoon Hugo. Onze veehouderij beperkt zich tot een hond, drie katten en een hok krielkippen. Mijn hobbies zijn koken (inclusief het bijbehorende nuttigen) en ik probeer al jaren een "handicap" te halen....met het golf-spel.

Jaren geleden heb ik de praktijk van mijn vader overgenomen. Deze praktijk fuseerde later met Dierenkliniek De Langstraat en sinds 2007 ben ik alleen nog werkzaam als veearts bij Dier-N-artsen. Mijn interesses gaan uit naar  zowel de rundvee-, pluimvee- als varkenssector.

Ik ben opgegroeid op een gemengd bedrijf in Benschop. Een dorp gelegen in het groene hart. Mijn eigen veestapel is begonnen op 6-jarige leeftijd met konijnen en is uitgegroeid naar een koppel "Boeren Texelaars" en 2 katten.

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Ik ben als allround dierenarts begonnen bij Tussen Mark en Amer in Made. In de loop der jaren heb ik mij steeds meer toegelegd op koeien, varkens, geiten en schapen. Naast het behandelen van zieke dieren, het verrichten van verlossingen en operaties, vind ik het ook erg uitdagend om onze veehouders van adviezen te voorzien waarmee de diergezondheid en hiermee hun werkplezier op een nog hoger niveau komen te staan.

In mijn vrije tijd ben ik ook nog klusser (help mijn vrouw is klusser!!). Het stalgedeelte van de boerderij waar ik getogen ben, wordt in eigen beheer omgebouwd tot woonhuis. En als laatste maar natuurlijk als allerbelangrijkste woon ik samen met Herman en ben ik trotse moeder van onze dochter Marre.

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Mijn eerste werkervaring heb ik opgedaan in Nieuw-Zeeland in een grote rundveepraktijk, vervolgens in Steenbergen en sinds 2009 ben ik werkzaam bij Dier-N-artsen. Mijn interesses binnen de diergeneeskunde liggen bij de koeien, schapen en geiten. 

Naast mijn werk ga ik graag hardlopen, mountainbiken en paardrijden. Ik woon samen met mijn vriend Marco en onze dochter Sofie. De paarden, de hond en de kat maken ons huishouden compleet.

Ik ben opgegroeid tussen de dieren op de boerderij van mijn ouders in Ulvenhout. Het was vrij snel duidelijk wat ik wilde worden later: dierenarts. Na een kleine omweg ben ik in 2005 begonnen aan de studie diergeneeskunde in Utrecht en in september 2011 ben in afgestudeerd in de richting landbouwhuisdieren.  Mijn voorkeur ging meteen uit naar de grote en kleine herkauwers. Ik ben dan ook begonnen als herkauwdierenarts bij een buurtpraktijk en heb daar 2,5 jaar gewerkt. Sinds juni 2014 ben ik werkzaam bij Dier-N-artsen Oosteind.

Nog wat kleine weetjes. Samen met mijn man Ivo, onze hond en drie katten woon ik in Breda. De rest van onze veestapel bestaat uit 4 herdwick schapen die bij mijn ouders in de wei lopen. Mijn hobby’s: softballen, bootcampen, skien en gezellig samen zijn met vrienden.