Specialisten

Anne-Marie Verbruggen
Europees Specialist Veterinaire Oogheelkunde

 

Anne-Marie Verbruggen is in 1994 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde In Luik, België. 
Na een opleiding van 3 jaar op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en het behalen van het ECVO examen, werd ze Europees Specialist Veterinaire Oogheelkunde (ECVO Diplomate). 
Ze is als oogarts werkzaam vanuit diverse klinieken, zoals het Diergeneeskundig Verwijscentrum in Dordrecht en het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) in Amsterdam.

Op afspraak zal zij vanuit onze kliniek in Oosteind paarden met oogproblemen afkomstig uit onze kliniek, maar ook paarden op doorverwijsbasis uit andere praktijken, onderzoeken en behandelen. Denk hierbij aan maanblindheid, slecht herstellende regenboogvlies- of hoornvliesontstekingen en beschadigingen of trauma aan de oogbol en oogleden.

Voor vragen en het maken van een afspraak, kunt u terecht bij: Dier-N-Artsen, Hoogstraat 98a in Oosteind Telefoon: 0162 74 80 62 of via de email: info@diernartsen.nl

Aimee de Rooij
Chiropractie en acupunctuur

 

Aimée de Rooij is dierenarts, veterinair chiropractor en veterinair acupuncturist. De opleiding tot veterinair chiropractor heeft ze in Duitsland gevolgd aan de International Academy of Veterinary Chiropractic. Deze opleiding is gecertificeerd door de International Veterinary Chiropractic Association. In 2011/2012 heb heeft ze de acupunctuur-opleiding voltooid, ook in Duitsland. Na haar afstuderen heeft ze eerst als algemeen paardenarts gewerkt in een specialistische paardenkliniek in de Verenigde Arabische Emiraten. Vervolgens heeft ze in Australië werkervaring opgedaan in een gemengde praktijk. Van een collega-dierenarts en tevens veterinair chiropractor heeft ze daar, naast chiropractie, nog een aantal interessante ontspanningstechnieken voor dieren geleerd. Nadat ze zich weer in Nederland had gevestigd, heeft ze zich volledig gericht op chiropractie. Ondertussen is het aanbod van therapie-mogelijkheden sterk uitgebreid. Door de jaren heen heeft ze verscheidene nascholingscursussen gevolgd. Tijdens een behandeling maakt ze dus niet alleen gebruik van chiropractie, maar ook van acupunctuur, triggerpoint-therapie, medical taping en technieken uit de craniosacraal therapie en osteopathie.

Chiropractie is een manuele behandelmethode waarbij de werking van het zenuwstelsel en daardoor het functioneren van het dier geoptimaliseerd wordt. Chiropractie & acupunctuur kunnen ondersteunend werken bij gezondheidsproblemen van uw paard, maar zijn bijvoorbeeld ook nuttig tijdens het herstel van een blessure.

Bijna elke donderdag zal zij vanuit onze kliniek in Oosteind paarden behandelen. 
Het eerste consult zal beginnen met een uitgebreid vraaggesprek om de eventuele klachten van uw dier zo goed mogelijk in kaart te brengen. Vervolgens wordt er gekeken hoe uw dier zich voortbeweegt en wordt er onder andere gelet op de beweging van het bekken en het gebruik van de rug- en buikspieren. Daarna wordt het gehele lichaam onderzocht op spierspanning en pijnlijkheden. De beweging van de gewrichten in de wervelkolom (van de neus tot aan de staart) wordt gecontroleerd en tevens worden de schedelbeenderen en de ledematen onderzocht. Het consult zal ongeveer een uur in beslag nemen bij paarden

Voor vragen en het maken van een afspraak kunt u terecht bij: Dier-N-Artsen, Hoogtsraat 98a in Oosteind Telefoon: 0162 74 80 62 of via de email: info@diernartsen.nl