Nieuws

Uitnodiging informatieavond voor eigenaren van oudere paarden

12 oktober 2015
Met het vallen van de bladeren en de eerste herfstbuien zijn we inmiddels volop in het najaar beland. Voor de oudere paarden is dit vaak een moeilijke periode. Veel eigenaren van een viervoeter op leeftijd worstelen iedere winter weer met het probleem hun paard zo goed mogelijk het voorjaar in te krijgen. Oudere paarden kampen met specifieke gezondheidsproblemen die om passende zorg en verzorging vragen. Juist voor deze groep paarden willen we wat extra’s betekenen. Daarom organiseren we dit najaar 2 keer een ‘seniorenavond’, namelijk op dinsdag 27 oktober en donderdag 29 oktober. De avond heeft een informeel karakter met presentaties, praktische tips, ruimte voor discussie en het delen van ervaringen. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje op onze locatie in Oosteind. De groepsgrootte is beperkt, dus schrijf je snel in!

Foto's OPEN DAG

20 augustus 2015
We kunnen met veel genoegen terugkijken op zeer geslaagde dag. Dit succes hebben wij mede te danken aan u als bezoeker en aan onze enthousiaste standhouders. Dank u wel! U heeft ons een onvergetelijke dag bezorgd en wij hopen dat ook u terug kijkt op een informatieve en leuke dag. Voor een sfeerimpressie van onze Open Dag, kijkt u verder.

Tot €150,- korting na een klinische keuring op uw paardenverzekering

13 juli 2015
EFO biedt verzekeringen aan voor alle soorten paarden en het maakt niet uit of u particulier bent of paarden houdt voor uw beroep. Indien uw paard is goedgekeurd door een van onze dierenartsen kunt u uw paard aanmelden voor een verzekering bij EFO. Onze paardendierenartsen zijn uitstekend in staat om u een beeld te geven van de gezondheidstoestand en de conditie van uw paard.

Blijvende uiting van onze passie

23 april 2015
Tijdens gesprekken met klanten en medewerkers merkten we dat er behoefte was om een blijvend cadeau te geven voor onze officiële opening. Omdat we allemaal passie voor dieren hebben denken we aan een kunstwerk vóór onze praktijk. (zie maquette) Uw aanwezigheid is ons meer waard dan geschenken maar mocht u ons willen verrassen en toch iets willen geven, dan zouden wij een bijdrage aan ons kunstwerk erg waarderen.

Tijdschema activiteiten en demonstraties open dag 25 april a.s.

22 april 2015
Ook nieuwsgierig naar het tijdschema van de activiteiten en demonstraties tijdens de open dag? Klik snel verder!

Open dag!

22 april 2015
A.s. zaterdag 25 april is het zover. Open dag bij Dier-N-artsen! We hebben voor u een aantal interessante activiteiten op het programma staan. Zo hebben we Fysiotherapeute Gisella Bartels uitgenodigd om een korte clinic te geven over de anatomie van het paard. Zij schildert de anatomie met afwasbare verf op het paard, waardoor zichtbaar wordt welke spieren en gewrichten een paard gebruikt bij de diverse oefeningen. Daarnaast kunt u o.a. deelnemen aan een rondleiding door de kliniek, een kijkje nemen op onze streekmarkt, en nog veel meer. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht, zij zullen zich niet vervelen. Wij zouden het erg leuk vinden als u tussen 10:00 en 16:00 uur een kijkje komt nemen achter de schermen bij ons. Wij hopen op een mooie en gezellige dag en zien u graag a.s. zaterdag 25 april!

Embryotransplantatie

26 maart 2015
Begin maart is de 1e embryo van dit jaar gespoeld en in de draagmerrie overgezet. Inmiddels is de draagmerrie ook drachtig bevonden!

Attentie Paardenpaspoort!

8 januari 2015
Hoewel het misschien geen waterdicht systeem is, speelt het paardenpaspoort een belangrijke rol bij de bescherming van de voedselveiligheid. Dat kan alleen als zowel dierenarts als paardenhouder hun verantwoordelijkheden nemen.

Bacteriologisch onderzoek van melkmonsters

8 januari 2015
Bij een koe met één of meerdere kwartieren met een hoog celgetal of een acute mastitis, is aan haar neus NIET te zien door welke verwekker dit veroorzaakt wordt. Een doodzieke koe met waterige melk zou naast een E-coli ook net zo goed door een Staphylococ (SAU of CNS), een Streptococ of een Klebsiella veroorzaakt kunnen worden. Om de kans op succes bij behandeling zo groot mogelijk te maken is het noodzakelijk om de verwekkers beter in kaart te krijgen. Bovendien kunnen we u zo gericht met preventieve adviezen ondersteunen.