Nieuws

Embryotransplantatie

26 maart 2015
Begin maart is de 1e embryo van dit jaar gespoeld en in de draagmerrie overgezet. Inmiddels is de draagmerrie ook drachtig bevonden!

Attentie Paardenpaspoort!

8 januari 2015
Hoewel het misschien geen waterdicht systeem is, speelt het paardenpaspoort een belangrijke rol bij de bescherming van de voedselveiligheid. Dat kan alleen als zowel dierenarts als paardenhouder hun verantwoordelijkheden nemen.

Bacteriologisch onderzoek van melkmonsters

8 januari 2015
Bij een koe met één of meerdere kwartieren met een hoog celgetal of een acute mastitis, is aan haar neus NIET te zien door welke verwekker dit veroorzaakt wordt. Een doodzieke koe met waterige melk zou naast een E-coli ook net zo goed door een Staphylococ (SAU of CNS), een Streptococ of een Klebsiella veroorzaakt kunnen worden. Om de kans op succes bij behandeling zo groot mogelijk te maken is het noodzakelijk om de verwekkers beter in kaart te krijgen. Bovendien kunnen we u zo gericht met preventieve adviezen ondersteunen.