Nieuws

NVWA voert welzijnsinspecties uit bij professionele paardenhouders

5 maart 2016
Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren vanaf maart 2016 extra inspecties uit bij maneges, pensionstallen, fokkerijen en opfok- handel- en trainingsstallen. Tijdens de inspecties controleren inspecteurs of de bedrijven zich houden aan de regels voor dierenwelzijn en identificatie en registratie (I&R) van de paarden. https://www.nvwa.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/2072421

Ontwormen / mestonderzoek in het najaar

6 november 2015
Ontwormen/mestonderzoek in het najaar.. Zoals bekend is mestonderzoek het belangrijkste in het voorjaar en in de zomer, omdat de wormen dan actief zijn. In het najaar en in de winter kan mestonderzoek een vals negatieve uitslag geven vanwege de volgende redenen:

Gratis gebitscontrole bij een inenting

6 november 2015
Voorkomen is beter dan genezen, vandaar dat we een gratis gebitscontrole aanbieden bij een inenting. Mocht een behandeling nodig zijn dan bent u bij ons aan het goede adres. Door de vele gebitsbehandelingen die wekelijks worden uitgevoerd is er ruime ervaring in de behandeling van de meest uiteenlopende gebitsproblemen.

Pas op voor eikels en groen eikenblad!

28 oktober 2015
Er zijn de laatste maand al zeker tien paarden gestorven omdat ze te veel eikels hadden gegeten. Dit jaar dragen eikenbomen heel veel eikels. Eikels (vooral groen) bevatten een giftige stof, tannine, die bij paarden het maagdarmstelsel kan aantasten. Dierenartsen vragen eigenaars om hun paarden uit de buurt van eikenbomen te houden.

Uitnodiging informatieavond voor eigenaren van oudere paarden

12 oktober 2015
Met het vallen van de bladeren en de eerste herfstbuien zijn we inmiddels volop in het najaar beland. Voor de oudere paarden is dit vaak een moeilijke periode. Veel eigenaren van een viervoeter op leeftijd worstelen iedere winter weer met het probleem hun paard zo goed mogelijk het voorjaar in te krijgen. Oudere paarden kampen met specifieke gezondheidsproblemen die om passende zorg en verzorging vragen. Juist voor deze groep paarden willen we wat extra’s betekenen. Daarom organiseren we dit najaar 2 keer een ‘seniorenavond’, namelijk op dinsdag 27 oktober en donderdag 29 oktober. De avond heeft een informeel karakter met presentaties, praktische tips, ruimte voor discussie en het delen van ervaringen. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje op onze locatie in Oosteind. De groepsgrootte is beperkt, dus schrijf je snel in!

Foto's OPEN DAG

20 augustus 2015
We kunnen met veel genoegen terugkijken op zeer geslaagde dag. Dit succes hebben wij mede te danken aan u als bezoeker en aan onze enthousiaste standhouders. Dank u wel! U heeft ons een onvergetelijke dag bezorgd en wij hopen dat ook u terug kijkt op een informatieve en leuke dag. Voor een sfeerimpressie van onze Open Dag, kijkt u verder.

Tot €150,- korting na een klinische keuring op uw paardenverzekering

13 juli 2015
EFO biedt verzekeringen aan voor alle soorten paarden en het maakt niet uit of u particulier bent of paarden houdt voor uw beroep. Indien uw paard is goedgekeurd door een van onze dierenartsen kunt u uw paard aanmelden voor een verzekering bij EFO. Onze paardendierenartsen zijn uitstekend in staat om u een beeld te geven van de gezondheidstoestand en de conditie van uw paard.

Blijvende uiting van onze passie

23 april 2015
Tijdens gesprekken met klanten en medewerkers merkten we dat er behoefte was om een blijvend cadeau te geven voor onze officiële opening. Omdat we allemaal passie voor dieren hebben denken we aan een kunstwerk vóór onze praktijk. (zie maquette) Uw aanwezigheid is ons meer waard dan geschenken maar mocht u ons willen verrassen en toch iets willen geven, dan zouden wij een bijdrage aan ons kunstwerk erg waarderen.

Tijdschema activiteiten en demonstraties open dag 25 april a.s.

22 april 2015
Ook nieuwsgierig naar het tijdschema van de activiteiten en demonstraties tijdens de open dag? Klik snel verder!

Open dag!

22 april 2015
A.s. zaterdag 25 april is het zover. Open dag bij Dier-N-artsen! We hebben voor u een aantal interessante activiteiten op het programma staan. Zo hebben we Fysiotherapeute Gisella Bartels uitgenodigd om een korte clinic te geven over de anatomie van het paard. Zij schildert de anatomie met afwasbare verf op het paard, waardoor zichtbaar wordt welke spieren en gewrichten een paard gebruikt bij de diverse oefeningen. Daarnaast kunt u o.a. deelnemen aan een rondleiding door de kliniek, een kijkje nemen op onze streekmarkt, en nog veel meer. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht, zij zullen zich niet vervelen. Wij zouden het erg leuk vinden als u tussen 10:00 en 16:00 uur een kijkje komt nemen achter de schermen bij ons. Wij hopen op een mooie en gezellige dag en zien u graag a.s. zaterdag 25 april!