Nieuws

Resultaten rondzendoefening

10 juni 2016
Twee keer per jaar test de Gezondheidsdienst voor dieren ons laboratorium of wij nog voldoen aan de eisen op het onderzoek van bacteriologisch onderzoeken. Dier-n-artsen heeft deze test met 100% resultaat behaald. Daar zijn we erg trots op.

Embryo transplantatie

7 maart 2016
Het begin is weer gemaakt! Vanochtend is het eerste embryo van dit jaar gespoeld.

NVWA voert welzijnsinspecties uit bij professionele paardenhouders

5 maart 2016
Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren vanaf maart 2016 extra inspecties uit bij maneges, pensionstallen, fokkerijen en opfok- handel- en trainingsstallen. Tijdens de inspecties controleren inspecteurs of de bedrijven zich houden aan de regels voor dierenwelzijn en identificatie en registratie (I&R) van de paarden. https://www.nvwa.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/2072421

Ontwormen / mestonderzoek in het najaar

6 november 2015
Ontwormen/mestonderzoek in het najaar.. Zoals bekend is mestonderzoek het belangrijkste in het voorjaar en in de zomer, omdat de wormen dan actief zijn. In het najaar en in de winter kan mestonderzoek een vals negatieve uitslag geven vanwege de volgende redenen:

Gratis gebitscontrole bij een inenting

6 november 2015
Voorkomen is beter dan genezen, vandaar dat we een gratis gebitscontrole aanbieden bij een inenting. Mocht een behandeling nodig zijn dan bent u bij ons aan het goede adres. Door de vele gebitsbehandelingen die wekelijks worden uitgevoerd is er ruime ervaring in de behandeling van de meest uiteenlopende gebitsproblemen.

Pas op voor eikels en groen eikenblad!

28 oktober 2015
Er zijn de laatste maand al zeker tien paarden gestorven omdat ze te veel eikels hadden gegeten. Dit jaar dragen eikenbomen heel veel eikels. Eikels (vooral groen) bevatten een giftige stof, tannine, die bij paarden het maagdarmstelsel kan aantasten. Dierenartsen vragen eigenaars om hun paarden uit de buurt van eikenbomen te houden.