Nieuws

Gratis test op PPID

1 september 2016

Resultaten rondzendoefening

10 juni 2016
Twee keer per jaar test de Gezondheidsdienst voor dieren ons laboratorium of wij nog voldoen aan de eisen op het onderzoek van bacteriologisch onderzoeken. Dier-n-artsen heeft deze test met 100% resultaat behaald. Daar zijn we erg trots op.

Embryo transplantatie

7 maart 2016
Het begin is weer gemaakt! Vanochtend is het eerste embryo van dit jaar gespoeld.

NVWA voert welzijnsinspecties uit bij professionele paardenhouders

5 maart 2016
Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren vanaf maart 2016 extra inspecties uit bij maneges, pensionstallen, fokkerijen en opfok- handel- en trainingsstallen. Tijdens de inspecties controleren inspecteurs of de bedrijven zich houden aan de regels voor dierenwelzijn en identificatie en registratie (I&R) van de paarden. https://www.nvwa.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/2072421

Ontwormen / mestonderzoek in het najaar

6 november 2015
Ontwormen/mestonderzoek in het najaar.. Zoals bekend is mestonderzoek het belangrijkste in het voorjaar en in de zomer, omdat de wormen dan actief zijn. In het najaar en in de winter kan mestonderzoek een vals negatieve uitslag geven vanwege de volgende redenen: